Save Communities, Save Businesses og Save Lives.

Vil du være med på løsningen?


Fra 13-15 mars arrangerte Garage48 og Accelerate Estonia hackathonet «Hack the Crisis». Ideene skulle bidra til å takle krisen, eller til å gjøre Estonia sterkere enn noen gang når krisen avtar. Emergence School of leadership har tatt iniativet og Hack the Crises Norway går av stabelen Fredag 26. mars kl 16:00.

https://www.hackthecrisisnorway.com/


Hack the Crisis har nå blitt en global bevegelse. Stadig flere land gjennomfører eller skal gjennomføre Hackathons.
Lars Lægreid ved Emergence School of Leadership har tatt initiativ, og satte sammen en styringsgruppe ledet av et av eksamensteam 1 ved Emergence School of leadership.

Team 1 gikk inn i dette prosjektet uten noen tydelige arbeidsoppgaver eller mandater. En ting var bestemt innledningsvis: styringsgruppen skulle jobbe med samarbeidspartnere og sponsorer. I møte med prosjektet var få prosesser satt i gang, så Team 1 startet i den enden som føltes rett. Det var ganske enkelt; å gjøre mest mulig innsikt på kortest mulig tid. De leste alt de kunne om gjennomføringen i Estland, tok del i den internasjonale Hack the Crisis-kanalen på Slack, booket et par tech-møter og begynte på en to-do-liste. Et par dager inn i prosjektet ble Hege Tollerud engasjert som prosjektleder. 


Litt informasjon om Hack the Crisis Norway:

The fire starters, de som står bak arrangementet, er Emergence School of Leadership, Code11 og Oslo Business Region. Partnerne er Oslo Kommune, Oiiku, Brainify og Startup Norway. Her er vi også i løpende dialog med flere. 
Teamene skal jobbe med å løse utfordringer innen de tre temaene: Save Communities, Save Businesses og Save Lives. Vinnerne i hver kategori får 100 000 kr til å videreutvikle ideen. På nettsiden finner du mer informasjon om dette: www.hackthecrisisnorway.com


Etter en heftig helg håper vi på en rekke løsninger som kan bidra til å løse utfordringene vi møter nå og senere på grunn av Korona-krisen.