Emergence x IKEA

Er du nysgjerrig på hvordan et Emergence-team jobber? Bli kjent med Oscar, Tonje, Nicolai, Mina og Linn Chanin, fem av årets fantastiske studenter, som var så skamløse at de lot seg filme mens de forberedte og leverte et av årets viktiste prosjekter – for tredje gang – til IKEAs globale bærekraftsavdeling. 

IKEA goes sirkulærøkonomisk

I løpet av høsten jobbet et av våre studentteam for IKEA Norge, og i et sirkulærøkonomisk perspektiv skulle de komme frem til nye konsepter for møbelgiganten. Bakgrunnen for prosjektet var at avskoging er årsaken til 15 prosent av de globale klimagassutslippene. Selv om IKEA har dyrket sine egne trær i en årrekke, ønsker de å redusere fotavtrykket sitt ytterligere ved å ta grep for å sikre at råvarene i produktene de leverer får en lenger levetid.

Seks uker, fem studenter, fire unike konsepter

I løpet av seks uker gjorde teamet innsikt på organisasjonen, bransjen, omverden og sluttbrukere. De skapte fire nye innovative konsepter, som snudde litt opp ned på hva det betyr å selge møbler. Den endelige løsningen teamet leverte omfatter alle fire konseptene på én digital plattform som samler alle tjenestetilbudene til IKEA, og tilrettelegger for deling av inspirasjon, ideer og guider, samt muligheten for bestilling av flere ulike tjenester. På den måten kan kundene til IKEA samle kunnskap, inspirasjon, digitale verktøy og tjenester for reparasjon og vedlikehold på ett og samme sted — alt fasilitert av IKEA.

Bli med teamet backstage på film

En liten stund etter studentene hadde levert prosjektet ble de på nytt kontaktet av IKEA. Denne gangen ville IKEA at studentene skulle presentere konseptet for IKEA Global. Denne filmen viser de siste dagene før presentasjonen. Bli med backstage på to dager i livet til et Emergence-team.

Les mer på https://medium.com/oss-mot-klimaendringene/sirkul%C3%A6re-smakebiter-4e5a93decf42